Під час минулорічного фестивалю стався аналогічний випадок / Фото twitter.com/OMandM

Як передає Deutsche Welle, до десяти осіб отримали тяжкі ушкодження.

Читайте такожВчені показали розряд блискавки зі швидкістю 700 кадрів в секунду (відео)

Блискавка вдарила безпосередньо по території заходу, де перебували майже 90 тисяч відвідувачів. Фестиваль довелось на деякий час перервати, усі постраждалі госпіталізовані.

Відео дня

Під час минулорічного фестивалю стався аналогічний випадок - тоді від удару блискавки дістали поранення 33 відвідувачі Rock am Ring.

Під час останньої негоди в Німеччині масове ураження блискавкою стається вже не вперше. 28 травня у землі Рейнланд-Пфальц блискавка вдарила в поле під час юнацького турніру з футболу. Тоді до лікарні потрапили 35 осіб - переважно діти.

Читайте такожУ Європі десятки людей постраждали від ударів блискавки

Між тим, сильні дощі з громом та грозами тривають на півдні та заході Німеччини в Баден-Вюртемберзі, Баварії, Райнланд-Пфальці та Північному Рейн-Вестфалії. У Німецькій метеорологічній службі заявляють, що найближчим часом у деяких частинах країни випаде понад 25 літрів опадів на квадратний метр, а в Мюнхені - понад 50 літрів на квадратний метр.

На південному заході Німеччини через постійні дощі та негоду склалася катастрофічна ситуація. Найбільше постраждав район Роталь-Інн у Нижній Баварії. У місті Зімбах-ам-Інн вода стрімко піднялася на кілька метрів, зносячи на своєму шляху машини та дерева.