Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі облдержадміністрації, відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні  оперативного штабу за участю керівництва облдержадміністрації, ДСНС та інших відповідальних служб.

Читайте такожУ ДСНС заявили, що готові до ліквідації наслідків снігопаду

Для відстою великогабаритного транспорту наразі є три діючі майданчики:  поблизу Зборова, Чорткова та Підволочиська, для даних цілей визначаються й інші локації.

Відео дня

З метою попередження ДТП рух пасажирського транспорту також обмежено. 

«Ситуація в області не є критичною. Рятувальники, дорожники, медики, комунальні та інші служби оперативно реагують на повідомлення громадян та організацій», – зазначив під час засідання голова ТОДА Степан Барна.

За словами начальника ДСНС в Тернопільській області Віктора Маслея, пожежно-рятувальні підрозділи області переведено на посилений варіант несення служби. В обласному управлінні створений оперативний штаб, який в цілодобовому режимі здійснює моніторинг ситуації на Тернопільщині.

«В першу чергу пожежно-рятувальні підрозділи залучаються для надання допомоги працівниками медичної служби у тих випадках, де є безпосередня загроза здоров’ю або життю людей», - повідомив Віктор Маслей.

Окрім 150 одиниць спецтехніки Служби автомобільних доріг для вивільнення автомобілів, які потрапили у снігові пастки, залучається техніка сільгосппідприємств, територіальних об’єднань та приватних структур.

В першу чергу розчищаються доїзди до лікарень та стратегічних об’єктів.

Оперативний штаб закликав жителів області залишатися вдома та утриматися від виїздів без нагальної потреби.

Проїзд на дорогах державного та регіонального значення в області наразі забезпечено. Водночас проїзд по всіх інших дорогах – ускладнений.

Через сильні пориви вітру та опади у вигляді мокрого снігу, внаслідок спрацювання систем автоматичного захисту у Бучацькому, Гусятинському, Збаразькому, Козівському, Кременецькому, Підволочиському, Підгаєцькому, Теребовлянському, Тернопільському та Чортківському районах станом на 12 год без електропостачання залишився 361 населений пункт. Проводяться роботи щодо відновлення електропостачання.