Повінь у Таїланді / Reuters

Стихія зачепила райони, де проживає майже 600 тисяч людей, передає ТАСС з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Таїланду.

В 11 провінціях понад 100 муніципалітетів оголошені зонами надзвичайної ситуації, у тому числі популярні серед іноземних туристів острова Самуї і Пханган.

Читайте такожУ результаті повеней у Таїланді загинули 11 людей

Відео дня

Як розповідають очевидці, на острові Самуї затоплені вулиці, у деяких місцях пошкоджені лінії електропередачі, блоковано рух автотранспорту. Даних про підтоплення готелів, де знаходяться туристи, поки не надходило.

5 грудня через удар стихії було частково перервано залізничне сполучення на півдні Таїланду. Під водою опинилася ділянка дороги в провінції Накхонсітхаммарат, у результаті чого були скасовані десятки рейсів з Бангкока.

Метеорологічний департамент Таїланду випустив попередження для 10 південних провінцій королівства, включаючи популярні серед туристів Крабі та Пхукет. Синоптики попереджають про можливі повені через антициклон, який приніс у регіон рясні опади і штормову погоду. Очікується, що дощі в регіоні триватимуть ще кілька днів.

Нагадаємо, майже півтори тисячі будинків затоплені повінню в індонезійській провінції Джамбі на острові Суматра.