Про це заявив у понеділок керівник центру катастроф МВС країни доктор Чатчай Промлет, який виступив у новинному випуску Третього національного телеканалу, передає РИА Новости.

За словами Промлета, вода відступає в провінціях Ранонг, Крабі, Транг, Чумпхон і Пачуаб Кирикхан. Ситуація поки що залишається складною в провінціях Сураттхані, Накхон Ситхаммарат, Сонгкла, Пхаттхалунг і в провінціях "крайнього півдня", що межують з Малайзією – Ялла, Наративат і Паттані. Провінція Наративат, в якій площа затоплення збільшилася за вихідні, оголошена зоною стихійного лиха. Від повені в тій чи іншій мірі постраждали 1,7 мільйона чоловік, заявив глава центру катастроф.

Читайте такожУ США через торнадо та шторми загинули вже 18 осіб (відео)

Відео дня

МВС публікує регулярні бюлетені про ситуацію з повінню, отримуючи дані з місць та оновлюючи статистику жертв і завданої шкоди. Міністерство туризму Таїланду також публікує бюлетені про вплив повені на інфраструктуру туризму на півдні країни. В останньому такому бюлетені, що вийшов у неділю, говориться, що туристичні зони в провінціях Пхукет, Крабі, Прачуаб Кирикхан (курортні міста Хуа Хін і Ча-Ам), а також острова Самуї і Пханган в провінції Сураттхані постраждали від повені в найменшій мірі. Всі об'єкти туристичної інфраструктури, транспорт і комунікації працюють у звичайному режимі, йдеться у бюлетені.

Повінь на півдні Таїланду почалося в перші дні нового року через незвичайні для січня сильних і тривалих злив.