Каліфорнія \ REUTERS

Кількість загиблих через потужні лісові пожежі, що продовжують вирувати у Каліфорнії, зросла до 76, зниклими безвісти вважаються понад 1200 осіб.

Читайте такожЛісові пожежі в Каліфорнії: як рятують тварин (фото, відео)

Про це повідомив шериф округу Б'ютт Корі Хонеа, передає "Німецька хвиля".  Зазначається, що за останні дві доби кількість зниклих безвісти зросла майже на 700 осіб - зараз в цьому списку зазначені 1276 імен. За словами шерифа, в списках зниклих є люди, які перебувають у безпеці, але дані про це ще не надійшли до загальної бази. Також деякі з імен дублюються.

Президент США Дональд Трамп 17 листопада відвідав райони, спустошені пожежами, і зустрівся з місцевою владою. Він наполягає, що причина стихійного лиха - у поганому управлінні лісовим господарством.

Ця пожежа стала найбільш руйнівною за всю історію Каліфорнії. Невелике містечко Парадайс на півночі штату залишилось в руїнах, там вогонь знищив 9,7 тисячі будинків. Близько 47 тисяч людей не можуть повернутися додому і ночують в центрах надзвичайних ситуацій, церквах та школах, а також у наметах та автомобілях. Поблизу узбережжя Малібу зруйновано майже 500 будинків.

У боротьбі з вогнем задіяні тисячі пожежників, пошукові команди, літаки та гелікоптери. Ситуація ускладнюється сильним вітром, який сприяє поширенню вогню. Метеорологічна служба прогнозує, що наступного тижня у штаті, який оголошений зоною стихійного лиха, підуть дощі.