Грудень в Україні буде теплим / фото УНІАН

Зима 2018-2019 в Україні буде "нестандартною", очікується багато теплих днів. Похолодання прийде тільки наприкінці грудня.

Сніг в Україні очікується 28-29 грудня. Такий прогноз погоди в Україні на зиму зробив народний синоптик Леонід Горбань, передає "Сьогодні".

Читайте такожВ Україні сьогодні потепліє, місцями пройдуть дощі та сніг (карта)

Відео дня

"Цього року зима нестандартна, багато днів триматиметься плюсова температура, причому в грудні очікується чотири короткі відлиги і чотири таких же коротких морозних періоди. І тільки в кінці місяця почнеться поступове зниження температури. 28-29 грудня почне холоднішати і піде хороший сніг, якого в середньому по Україні випаде за два дні близько 10 сантиметрів", - розповів Горбань.

За словами синоптика, такі ж погодні "гойдалки" очікуються перед Різдвом і Старим Новим роком. І лише після цього почнеться справжня зима з тріскучими морозами і снігопадами. Очікується, що сніг з перервами буде йти до 10-12 лютого, випаде в середньому понад 50 см снігу.

Морози посиляться перед Водохрещем (19 січня), а пік холодів - до мінус 30 вночі -припаде на 7-10 лютого, потім настане потепління. У лютому ще може випасти до 30 см снігу. І навіть перед 8 Березня близько 6-10 см. Закінчиться зима ближче до квітня.

У той же час завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Віра Балабух говорить, що зима очікується на 1-2 градуси тепліше, ніж у минулому році, а січень, як і грудень, порадує відсутністю сильних морозів і середньої температури на 2-3 градуси вище кліматичної норми.

Нагадаємо, за прогнозом Українського гідрометцентру, середня температура повітря грудня-2018 в Україні буде вище середніх багаторічних значень.