Цього тижня в Україні буде холодно / УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні похолодає, на вихідних повернуться снігопади.

У понеділок в Україні місцями пройде сніг. На півдні до +4°, в інших регіонах до -7°...-1°.

Прогноз на 17 грудня / УНІАН

У вівторок, 18 грудня, на заході України пройде сніг, на півночі вночі до -13°.

Відео дня
Прогноз на 18 грудня / УНІАН

Прогноз погоди на середу, 19 грудня. У більшості регіонів без опадів. Найхолодніша погода буде на заході - до -14°. В інших регіонах до -12°.

Прогноз на 19 грудня / УНІАН

У четвер в Україні без опадів. Вночі по країні темпераура -11°...-1°, вдень на заході до -7°.

Прогноз на 20 грудня / УНІАН

У п'ятницю на заході, півночі і в центрі пройде сніг, на півдні дощ. Вночі на північному сході до -13°, в інших регіонах до -7°.

Прогноз на 21 грудня / УНІАН

22 і 23 грудня в Україні пройдуть снігопади і дощі. У суботу вночі найхолодніше буде на сході - до -11°, на решті території -9°...-1°. Вдень температура по країні -7°...+4°. У неділю вночі на сході до -11°, вдень в Україні від -7° до +1°.

Прогноз на 22 грудня / УНІАН
Прогноз на 23 грудня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

17 грудня — Варвари. Якщо в грудні на Варвари болото, то буде зима червона, як золото. Якщо проти цього дня нічне небо в зорях — чекай холодів, а сліпе й тьмяне — на тепло. Якщо горобці збираються купками на деревах і цвірінькають, то буде тепла зима. Дерева в інеї — урожай на фрукти. Який день на Варвари, такий і на Сави. Яка погода на Варвари, така й на Різдво.

Читайте такожСиноптики попереджають про ожеледицю на дорогах України

18 грудня — Сави Освяченого. У старовину на Саву погоду дізнавалися, не виходячи з хати. Червоний вогонь у печі та поліна тріщать — на дворі зима буде люта. Якщо дим стовпом — до морозу, дим волоком — до негоди, коли дим без вітру б'є до землі — чекай снігу.

19 грудня — Миколая Чудотворця. У кожному році два Миколи: на першого Миколи не буває холодно ніколи, а до другого Миколи не буває тепла ніколи. Який день на Миколу зимового, такий і на Миколу літнього. Як впаде великий іній — на гарний врожай вівса. Як на Миколу піде дощ, то врожай на озимину. Морозяний день — на уроду хліба й городини.

20 грудня — день Амвросія. Прийшов Амвросій — свята відкинув. Це означало, що до Різдва свят більше не буде.

21 грудня — день Потапія і Анфіси-майстрині. Сьогодні синички підкажуть погоду. Якщо синиці починають зранку пищати — вночі буде мороз, а якщо ховаються під дах — до хуртовин.

22 грудня — Ганни. За народними прикметами, на Ганну Зимову зима встановлюється до весни. У цей день дивилися, скільки навалило снігу. Якщо до самого паркану, то літо буде погане, якщо залишився хоч невеликий проміжок, то бути врожаю. Коли йде дощ — вся весна буде дощовою. Яка Ганна до полудня, така зима до кінця грудня.

23 грудня — день Євграфа і Міни. Грудень завершує рік, а зиму починає. Якщо на Євграфа йде сніг — вся весна буде дощовою.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.