Ілюстрація / REUTERS

Щонайменше чотири людини постраждали в результаті землетрусу магнітудою 4,8 бала, який стався в районі найактивнішого в Європі вулкана Етна на Сицилії.

Підземні поштовхи викликали паніку серед місцевих жителів, багато з яких вибігли з будинків на вулицю і провели решту ночі в автомобілях, повідомляє BBC з посиланням на місцеві ЗМІ.

Читайте такожВ Індонезії зросла кількість жертв цунамі

Відео дня

У результаті землетрусу пошкоджено декілька будівель. Вулкан почав вивергатися 24 грудня, після чого в цьому регіоні сталося кілька підземних поштовхів.

Вулканічний попіл накрив кілька сусідніх сіл, на деякий час був закритий аеропорт Катанії. Людям, які перебували на схилі вулкана, рекомендували терміново покинути небезпечне місце.

Землетрус стався о 03:19 за місцевим часом в районі комуни Віагранде, а у місті Катанія, де мешкає близько 300 тис. людей, через землетрус хиталися будинки.

Раніше вчені повідомили, що Етна сповзає в бік Середземного моря зі швидкістю близько 14 міліметрів на рік. Це відбувається, оскільки гора розташовується на платформі з крихких, податливих осадових відкладень. Геологічні дослідження в інших частинах світу показують, що такі явища можуть призвести до руйнівних наслідків. Наприклад, на схилах вулкана можуть початися зсуви.

Вулкан Етна, який сягає 3 тисяч 300 метрів у висоту, може викидати попіл, дим і пил кілька разів на рік. Останній раз виверження відбулося в 1992 році.