У Києві в новорічну ніч очікується 5-7º морозу / фото УНІАН

Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що погода в новорічну ніч в Україні буде дуже різноманітною.

Про це він сказав у коментарі УНІАН. «Що стосується погоди України в новорічну ніч – то вона буде надзвичайно різноманітною», - заявив він.

За словами Кульбіди, в новорічну ніч у західних областях України очікується дощ при плюсовій температурі повітря.

Відео дня

Читайте такожЗавтра в Україні пройдуть снігопади та дощі, на сході вночі вдарять сильні морози (відеопрогноз)

«У північних областях вночі без опадів, 3-8º морозу, вранці – мокрий сніг, вдень – з переходом у дощ з підвищенням температури до 2-3º тепла», - розповів він.

За прогнозами Укргідрометцентру, новорічна ніч в східних областях пройде без опадів. Температура вночі – 4-9º морозу, вдень – до 5º морозу, без опадів.

«Що стосується півдня – вночі 1-6º морозу, вдень – близько 0º, без опадів», - додав Кульбіда.

Також він зазначив, що в Києві в новорічну ніч очікується 5-7º морозу з підвищенням температури до ранку до 2-3º морозу, без опадів. Вранці 1 січня почнеться мокрий сніг, який потім перейде в дощ. Максимальна температура вдень становитиме 2-3º тепла.

Загалом, за словами Кульбіди, з 27 грудня до 1 січня в Україні буде випадати невеликий сніг, мокрий сніг з дощем на фоні незначних коливань температурного режиму.

Як повідомляла Погода УНІАН, протягом 26-27 грудня в Україні місцями очікується сніг, часом пориви вітру до 15-20 м/с, оголошено штормове попередження.