Ілюстрація / REUTERS

У другій половині останнього тижня року в Україні очікуються сніг та мокрий сніг, на півдні посилюватиметься вітер.

Такий прогноз погоди в Україні опублікувала у своєму блозі синоптик Наталія Діденко.

"Друга половина останнього тижня року перебуватиме у вологій повітряній масі. Періодично випадатимуть сніг, мокрий сніг... У південній частині України внаслідок високої температури повітря передбачається дощ. Під час проходження фронтів посилюватиметься вітер, особливо в районі Приазов’я. Опади очікуються помірні або невеликі. Сильних снігопадів поки що не прогнозується", - пише вона.

Відео дня

Читайте такожВ Україні через негоду залишаються знеструмленими більше 100 населених пунктів

За словами Діденко, з 27 грудня до 1 січня вночі температура повітря становитиме -1...-8 градусів, на північному сході – до -10 градусів, на півдні – близько нуля. Удень температура повітря очікується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, на Харківщині та Сумщині – -2-6 градусів. На заході України вдень передбачається 0-2 градуси тепла. У Карпатах – 0-3 градуси морозу. У південній частині максимальна температура повітря становитиме 1-5 градусів тепла.

Також синоптик розповіла про погоду на Новий рік. Вночі сніг та мокрий сніг у поєднанні із сильним вітром пройдуть на заході, півночі, місцями в центральних областях України. На півдні України переважатиме мряка, невеликий дощ, місцями можливий мокрий сніг. У східних областях суттєві опади в нічні години 1 січня малоймовірні.

Температура повітря в Україні становитиме вночі 1 січня 2-8 градусів морозу, на півдні – 0-3 градуси тепла.

Погода в Києві найближчим часом буде хмарною та вологою, також очікуються сніг та мокрий сніг. Температура повітря вночі опускатиметься до -1-5 градусів, удень коливатиметься близько нуля.

У новорічну ніч у Києві є ймовірність снігу та мокрого снігу, поривчастого вітру та незначного налипання мокрого снігу. Уночі 1 січня очікується 1-3 градуси морозу, а вдень потепліє до відлиги.

Із 2-го січня 2019 року очікується похолодання до помірних морозів.

Нагадаємо, 27 грудня в Україні очікуються снігопади та дощі, на заході до +5°.