На Різдво в Україні буде холодно / УНІАН

На Різдво, 7 січня, у більшості регіонів України очікується холодна погода, на дорогах країни - ожеледиця.

Про це повідомляє у своєму блозі синоптик Наталія Діденко.

"Уже 5, 6 та 7 січня в більшості областей температура повітря становитиме вночі -5...-12 градусів, а вдень стовпчики термометрів коливатимуться близько 4-8 градусів морозу. На дорогах зміцніє ожеледиця", - пише вона.

Відео дня

Читайте такожВ Україні сьогодні похолодає, місцями пройде сніг (карта)

За прогнозом Діденко, у п'ятницю, 4 січня, складні погодні умови передбачаються на півдні та сході України, окрім Одещини та Миколаївщини. Потужний циклон принесе на південний схід та схід України сильні снігопади, хуртовини, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь та посилення вітру до штормових значень. Така синоптична ситуація провокуватиме ДТП; водіям слід бути особливо обережними у цих районах України.

5 січня сніг випадатиме вночі на сході України, а вдень у суботу лише у західній частині України, 6 січня невеликі та помірні опади охоплять більшість областей. На Різдво сніг найбільш імовірний у західних областях, на решті території України - або щільна хмарність, або невелика сніжна крупа.

Уже після Різдва, 8-9 січня, морози в Україні посиляться: вночі до -7...-14 градусів, на північному сході до -12...-18 градусів, вдень до -7...-12 градусів.

У західних областях вдень 9 січня потепліє на 3-7 градусів, також очікуються сніг та поривчастий вітер. 10 січня морози в Україні послабнуть, вологість повітря підвищиться.

За прогнозом синоптика, у Києві Святвечір та Різдво будуть морозними. У столиці 5, 6 та 7 січня вночі передбачається -5...-10 градусів, у денні години очікується -3...-6 градусів. На дорогах буде слизько.

5 та 6 січня пройде сніг, 7 січня суттєві опади малоймовірні. 8-9 січня у Києві очікується посилення морозу до нічних -8...-12 градусів, вдень до -4...-8 градусів. 10 січня у столицю прийдуть сніг та послаблення морозу на 2-5 градусів.

Нагадаємо, найближчими днями погода в Україні суттєво погіршиться, оголошено штормове попередження.