Наступного тижня в Україні очікуєтсья мокрий сніг / Фото УНИАН

Наступного тижня погода в Україні зміниться під впливом циклонів, очікуються сніг, мокрий сніг та хуртовини.

Такий прогноз погоди опублікувала у своєму блозі синоптик Наталія Діденко.

За словами синоптика, завтра, 11 січня, черговий циклон середземноморського походження принесе ускладнення метеорологічних умов на південну частину України, у центральні та східні області. Очікуються сніг та мокрий сніг, внаслідок потепління до відлиги навіть йтиме дощ, можливі налипання мокрого снігу, хуртовини, ожеледь та посилення вітру до штормових значень.

Відео дня

Читайте такожУ Карпатах зберігається лавинна небезпека 3 рівня

На заході України зберігатиметься холодна погода. Температура повітря коливатиметься вночі в межах -10...-16 градусів, вдень -4...-10 градусів.

Протягом вихідних 12-13 січня негода на півдні та сході України вщухне, а до західних та північних областей атмосферний фронт принесе свіжі снігопади та хуртовини. Температура повітря впродовж суботи-неділі становитиме вночі помірні морози та невеликі - у денні години. У західних областях вдень 13 січня морози послабнуть до відлиги.

У понеділок, 14 січня, тепла повітряна маса охопить більшість областей України. Протягом дня температура повітря коливатиметься близько нуля або досягне невеликих плюсів. Через вплив циклону по всій країні пройдуть сніг та мокрий сніг. Крім того, можливі хуртовини.

15 січня вночі сніг та мокрий сніг втримаються, а вдень волога погода переважатиме лише в східних областях. 16 січня циклон принесе опади у більшість областей України. Вдень очікується від 4 морозу до 3 градусів тепла, на північному сході 3-7 градусів морозу.

За словами синоптика, погода в Києві найближчим часом буде нестабільною.

11 січня суттєві опади малоймовірні, проте надалі у столиці переважатиме волога повітряна маса. Сніг передбачається від невеликого до помірного з періодичними проясненнями. На дорогах ожеледиця.

11 січня домінуватиме холодна погода з нічною температурою повітря -12...-15 градусів, денною -4...-7 градусів. 12 січня помірний мороз втримається, а вже вдень у суботу та впродовж 13-14 січня, на Маланки та Василя, стовпчики термометрів коливатимуться поблизу нуля. З 15 січня морози повернуться до Києва.

Нагадаємо, у четвер, 10 січня, у більшості регіонів України утримається холодна погода, пройде сніг.