Цього тижня в Україні очікуються снігопади / УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні буде контрастна погода: очікується відлига, у вівторок і середу похолодання, місцями пройдуть снігопади.

У понеділок в Україні місцями пройдуть дощі і сніг. На півдні та заході до +5°, в інших регіонах до -1°...+2°.

Прогноз на 14 січня / УНІАН

У вівторок, 15 січня, в Україні похолодає і пройде сніг, у центрі вночі до -9°.

Відео дня
Прогноз на 15 січня / УНІАН

У середу, 16 січня, місцями пройде сніг. Найхолодніша погода буде на північному сході - до -14°. В інших регіонах до -11°...+1°.

Прогноз на 16 січня / УНІАН

У четвер в Україні без опадів. Вночі по країні темпераура -8°...+1°, вдень на заході до +5°.

Прогноз на 17 січня / УНІАН

У п'ятницю на заході пройде мокрий сніг. Вночі на заході -6°, в інших регіонах до -5°.

Прогноз на 18 січня / УНІАН

19 і 20 січня в Україні без опадів. У суботу вночі найхолодніше буде на півночі - до -8°, на решті території -6°...+5°. Вдень температура по країні -1°...+8°. У неділю вночі на півночі і заході до -9°, вдень в Україні від -8° до +4°.

Прогноз на 19 січня / УНІАН
Прогноз на 20 січня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

14 січня - Василя Великого. Якщо на Василя зранку туман, то буде хороший урожай літом і восени. Завірюха на Васильєв день передвіщає багатий урожай горіхів. Пухнастого інею багато на деревах на Василя - літо буде щедрим на мед. Іній рясно вкриває на Василя всі дерева, буде врожай на хліб. Ніч на Василя зоряна - до врожаю ягід. Сніг випаде в цей день - буде щасливий рік.

Читайте такожУкраїну сьогодні накриє сильний вітер: оголошено штормове попередження

15 січня на Русі шанували пам'ять преподобного Серафима Саровського - чудотворця, який носив мирське ім'я Прохор. 15 січня на полях іній - буде мокрий рік.

16 січня - день Павла. Багато снігу - багато хліба, багато води - багато трави. Зірки блищать яскраво - до морозів, мало їх на небі - чекай негоди.

17 січня - Феклістов день. Також сьогодні шанували Зосиму. У цей день звертали увагу на таку народну прикмету: "Сніг на деревах гілки гне - літом бджоли роїтися будуть".

18 січня - Водохресний вечір. Місяць у цей день повний - до великого розливу, бути великій воді. Якщо в цей день завірюха - буде вона і на Масницю; дмуть вітри з півдня - літо буде грозовим.

19 січня - Богоявлення Господнє (Водохреща, Йордан). Якщо на Водохреща погода ясна й погожа - до посушливого літа. Хрещенська відлига - до урожаю. Горобці в цей день пролетять перед хоругвами - рік нещасливий для дітей, граки - для молодих людей; пролетять гуси - літні люди в цьому році будуть хворіти. День Хрещення ясний, сонячний - хліб буде чистий. Якщо цього дня ясна й холодна погода - на посушливе літо, похмура й сніжна - на рясний урожай.

20 січня - день Іоанна Хрестителя. Вважається, що в цей день вся вода, як і на Хрещення, є святою. Якщо 20 січня опівдні буде ясне сонце - настане рання весна. Якщо сьогодні буде заметіль, то вся Масляна буде в завірюхах.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.