Центр та південь України засипле снігом / фото УНИАН

В Україні 21 січня у південних та центральних, вдень - у східних областях очікуються значні опади, налипання мокрого снігу та ожеледь.

Читайте такожНа Київщині оголосили штормове попередження через туман

Про це повідомили в Укргідрометцентрі. На дорогах місцями ожеледиця. 

Відео дня

20-21 січня у горах Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значна сніголавинна небезпека 3 рівня. 

"У гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги", - попередили синоптики. 

Як повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook, у ніч на понеділок та завтра вранці сильні опади очікуються на Півдні України, Сході, у районах Кропивницького, Дніпра, Полтави. Фаза опадів - від снігу до мокрого снігу, залежно від температури повітря. На решті території буде спокійно, без опадів.

"Вже сьогодні ввечері сніг розпочнеться на Одещині, підтягнеться по лінії Одеса-Суми і охопить все, що вздовж цієї смуги, аж до Вінниччини, Черкащини, Полтавщини та Київщини. Решта території побуде у сухому повітрі", - написала вона.

Протягом дня 21 січня циклон посунеться у східному напрямку, тому негода втримається лише у східних областях, в Криму та Приазов`ї. У більшості областей домінуватиме суха погода.

Найближчої ночі очікується -4-12 градусів, завтра вдень -2-7 градусів. На Півдні України вночі від 2 тепла до 3 морозу, вдень у понеділок 0+4 градуси, в Криму до +6 градусів.

У Києві 21 січня погода передбачається сухою, хіба що найближчої ночі ймовірний сніг. У столиці найближчої ночі морози виявляться лагіднішими, -4-6 градусів, на околицях до -9 градусів, завтра вдень -3-5 градусів.

Як повідомляв УНІАН, погода в Україні в неділю, 20 січня, прогнозувалася морозною, проте без опадів.