У понеділок в Україні місцями пройде мокрий сніг і дощі / УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні очікується похолодання, місцями пройдуть снігопади.

У понеділок в Україні місцями пройде мокрий сніг і дощі. На півдні до +8°, на заході до -4°, в інших регіонах до -5°...+2°.

Прогноз на 21 січня / УНІАН

У вівторок, 22 січня, в Україні значно похолодає, проте опадів не очікується. В центрі вночі температура знизиться до -11°, вдень - до - 6°. Найхолодніше буде у східних областях: до -16° вночі до - 8° удень.

Відео дня
Прогноз на 22 січня / УНІАН

У середу, 23 січня, майже по всій Україні пройде сніг, місцями дощі. Найхолодніше буде в північних і західних областях - до -10° уночі. В інших регіонах до -9°...+8°.

Прогноз на 23 січня / УНІАН

У четвер у більшості областей без опадів. У північних областях вдарять морози: вночі -16°, вдень -7°.

false

У п'ятницю на заході пройде мокрий сніг. Вночі на заході -8°, в інших регіонах до -14°

Прогноз на 25 січня / УНІАН

26 і 27 січня у південних і східних областях дощі та мокрий сніг. У суботу вночі найхолодніше буде на півночі - до -10°, на решті території -7°...+5°. Вдень температура по країні -8°...+10°. У неділю вночі на півночі і заході до -7°, вдень в Україні від -8° до +10°.

Прогноз на 26 січня / УНІАН
Прогноз на 27 січня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

21 —  Еміліана-ісповідника. 21 січня відоме, як празник "Виряджання (Проганяння) свят" — завершення усіх свят. У народі його ще називають Пів-Івана. Відзначається цей празник рівно через два тижні після Різдва Христового. В цей день вшановують пам'ять Григорія Чудотворця, ченця Києво-Печерського монастиря, який зціляв хворих. В старовину цей день прийнято повністю присвячувати гостям, як останній святковий день різдвяно-новорічного циклу. За народними прикметами 21 січня слід стежити за вітром: як подме з півдня — чекай грозового літа.

Читайте такожРятувальники попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах

22 січня у народі прийнято пригощати кума з кумою. Приходячи в гості, кум і кума приносять шматок мила і рушник. Ці подарунки використовувати треба при купанні дитини. Ясна погода в цей день обіцяє хороший врожай.

23 — Григорія святителя. Якщо Григорiй (23 сiчня) скирти iнеєм вкриті, чекайте сирого i холодного літа. На Григорія іній на ожередах і скирдах хліба – літо мокре. На Григорія на деревах іній випаде – літо буде сире і холодне.

У народному календарі 24 січня - день Феодосія-Весняка. Феодосій прокотить по двору сонце, відчинить зимові ворота. За спостереженнями, відлига 24 січня - до затяжної весни; холоднеча - до важкого посіву ярових. Якщо 24 січня буде гарна погода, то і весна буде красна. Денна погода також покаже, якою буде погода в листопаді.

25 січня - Тетянин день. Якщо в цей день іде сніг - літо буде дощове; якщо сонечко - до раннього прильоту птахів.

26 січня - день Яреми. З давніх часів люди у цей день спостерігали за кішкою. Якщо кішка дряпає стіни і меблі - буде хуртовина. Кішка згорнулася клубком, сховала мордочку — незабаром ударять морози.

27 січня в народному календарі — день святої рівноапостольної Ніни. У цей день наші пращури звертали увагу на такі народні прикмети: Багато зірок в день святої Ніни на небі — чекай снігу в теплий день. Мало зірок — буде хуртовина, негода. Якщо на Ніну піде сніг, то бути рясного урожаю.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.