ДСНС і Нацгвардія повинні підготувати важку інженерну і снігоочисну техніку / ДСНС

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко через ускладнення погодних умов в Україні доручив перевести штаби з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій всіх рівнів на цілодобовий режим.

Про це повідомляється на сторінці Зубка у Facebook.

«Через ускладнення погодних умов та штормове попередження рішенням Комісії ТЕБ НС доручив головам ОДА та КМДА, Укравтодору, Укртрансбезпеці, Нацполіції, ДСНС перевести на цілодобовий режим функціонування штабів всіх рівнів на період ускладнення погодних умов», - написав він.

Відео дня

Читайте такожКиїв накрив потужний снігопад, рух на дорогах паралізовано (карта)

При цьому Зубко доручив забезпечити залучення у необхідній кількості снігоочисної і посипочної техніки, а також передбачити залучення резервної снігоочисної техніки від підрядних організацій; поінформувати через ЗМІ населення, водіїв та перевізників про очікуване ускладнення погоди та дотримання заходів безпеки; забезпечити завчасне обмеження руху, в тому числі пасажирських перевезень, при цьому спрямовувати транспортні засоби об’їзними шляхами або до місць відстою; забезпечити організацію роботи стаціонарних та мобільних пунктів обігріву для надання допомоги населенню та учасникам дорожнього руху.

Нацполіції доручено залучити в необхідній кількості патрулі для регулювання дорожнього руху з метою недопущення скупчення транспорту та забезпечити роботу дорожніх підприємств щодо розчищення автошляхів.

ДСНС і Нацгвардія мають підготувати важку інженерну та снігоочисну техніку, техніку підвищення прохідності, мобільні пункти обігріву та своєчасне їх залучення для надання допомоги учасникам дорожнього руху в разі утворення транспортних заторів.