У США очікується температура нижче 60 градусів за Цельсієм \ фото УНІАН

В США через сильний сніговий шторм Jayden оголосили надзвичайний стан.

Читайте такожЗимовий шторм "Джейден" в США: троє загиблих, більше тисячі скасованих авіарейсів (відео)

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Weather Channel, в результаті шторму загинуло щонайменше три людини, у низці штатів скасували авіаперельоти в 25 аеропортах і оголосили надзвичайний стан. Також у деяких штатах закрили всі державні установи. Практично всі поїзди, які обслуговує американська залізниця Amtrak були скасовані в середу і четвер. Поштова служба США оголосила про те, що пошту не будуть доставляти в певних частинах країни через похолодання.

В результаті ДТП на зледенілих ділянках дороги загинуло дві людини, ще одна померла під колесами снігоочисної машини. Внаслідок інших дорожніх пригод отримали поранення семеро людей.

На Середньому Заході США поблизу Чикаго може стати холодніше, ніж за Полярним колом.

"Надзвичайно низькі температури на цьому тижні в деяких частинах Сполучених Штатів контрастують із загальною тенденцією до більш теплих зим. Дивно, але це також може бути результатом потепління, - йдеться у статті The New York Times. - Нові дослідження показують, що потепління в Арктиці призводить до змін у потоках повітря і віджимає полярне повітря вниз до широт, які не пристосовані до них і часто не готові". "Зимові урагани не означають, що глобального потепління немає", - йдеться в повідомленні Національної адміністрації США по океанах та атмосфері.