Потепління почнеться з 17 лютого / Фото УНІАН

У неділю, 17 лютого, в Україні почнеться потепління, місцями температура повітря підніметься до +11 градусів.

Про це у своєму блозі пише синоптик Наталія Діденко.

Читайте такожУ Києві сьогодні без опадів, температура до +1°

Відео дня

За її словами, найближчими днями денна температура повітря в більшості областей України перевищуватиме нуль градусів.

"Очікується +1...+5 градусів. Свіжішим повітря буде на сході та північному сході України, навіть удень від 1 градуса тепла до 3 градусів морозу.

До речі, саме у східній частині України, а також на Сумщині й Чернігівщині передбачається найнижча нічна температура повітря, -2...-7 градусів, місцями до -8...-10 градусів. На решті території України вночі стовпчики термометрів коливатимуться від 2 градусів тепла до 4 градусів морозу", - пише синоптик.

За прогнозом Діденко, у кінці поточного та на початку наступного тижня, з 17 лютого, погода в Україні зміниться: розпочнеться потепління. Денна температура повітря становитиме +2...+7 градусів. Найтепліше буде в західних областях та південній частині країни: +5...+11 градусів.

15 та 16 лютого в західних областях, на півночі та в центральній частині можливі дощі та мокрий сніг. Фаза опадів залежатиме від температури повітря. 

Перша половина наступного тижня, з понеділка по середу, обіцяє бути в Україні з сухою комфортною повітряною масою.

Синоптик повідомляє, що погода у Києві до кінця тижня буде хмарною, з незначними проясненнями. 15 лютого, на Стрітення, та 16 лютого місцями можливий невеликий мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Температура повітря коливатиметься вночі в межах -1...-4 градусів, удень очікується 0...+3 градуси.

17 лютого очікується мінлива хмарність. Температура одразу підвищиться, протягом дня потепліє до +3...+6 градусів.

Нагадаємо, у четвер, 14 лютого, в Україні буде практично без опадів, на заході до +5°.