В Україні сильний вітер повалив дерева / фото gk-press.if.ua

В Україні через сильні пориви вітру оголосили штормове попередження. Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях протягом доби пориви вітру сягатимуть 25-28 м/с, на решті території вдень 15-20 м/с (II рівень небезпечності, помаранчевий).

В ніч з 9 на 10 березня сильний вітер повалив в Івано-Франківську чимало дерев, зірвав з приміщення заводу шматки покрівлі та скинув їх на землю. З даху училища зірвало шифер. Від сильного вітру падали білборди, повідомляє “Галицький кореспондент”.

Подібні випадки зафіксували та в Бурштині – сильний вітер звалив кілька дерев, одне з яких тимчасово перекрило дорогу Н-09. За даними обленерго, без електрики залишились понад 60 міст та сіл.

У Тернопільській області сильний вітер цього ранку також наробив чимало клопотів. У селі Іванівка Теребовлянського району впала водонапірна вежа. За попередньою інформацією, резервуар для води був пустим. Резервуар поки не запустили в дію, оскільки водогін ще будують, про це повідомляє "Медіатор". Через шквальний вітер у Тернополі також попадали дерева, одне з яких побило припаркований на стоянці автомобіль.

фото mediator.te.ua

У Львові сьогодні через негоду викликали на роботу комунальників. Внаслідок поривів вітру зривало дахи, попадали дерева, обірвалися лінії електропередач, на деяких вулицях не працюють світлофори.

Першою жертвою негоди стала дитина. У Вінниці в результаті падіння дерева загинула 11-річна дівчинка. В момент падіння дерева дитина йшла тротуаром, пише у Facebook Андрій Гайдай. Дитина отримала черепно-мозкову травму, несумісну з життям.

фото facebook/agaidai

Як повідомляв УНІАН, за даними УкрГідрометцентру, 10 березня у західних областях протягом доби пориви вітру 25-28 м/с, на решті території вдень 15-20 м/с. (II рівень небезпечності, помаранчевий)", - йдеться в повідомленні.

У високогір’ї Закарпатської області 10 березня утримається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Крім того, очікується підйом рівнів води – на Тисi на дiлянцi Хуст - Вилок продовжиться підвищення рiвня за рахунок добiгання паводкової хвилi з верхів’iв: м. Хуст на 0,3-0,6 м, смт. Вилок – 1,2-1,5 м над поточними рiвнями.

10-12 березня, у зв’язку з відлигою та опадами, на річках басейну Дністра в межах Львівської та Івано-Франківської областей очікуються підйоми рівнів води на 0,5-1,5 м над рівнями. "Підйоми рівнів води відбуватимуться без загрози негативних наслідків", - повідомили в ДСНС.