Тернопільщину накрив штормовий вітер / ДСНС

На Тернопільщині через сильні пориви вітру позносило дахи, пошкоджено купол церкви, повалено водонапірну вежу.

Читайте такожПогода в Україні на тиждень: то різке похолодання зі снігом, то потепління (карта)

Як повідомили УНІАН в центрі пропаганди територіального управління ДСНС в Тернопільській області, 11 березня о 8.40 у місті Чортків на вул.Шевченка зірвало покрівлю з будівлі готелю. Орієнтовна площа покрівлі – 500 кв м. В наслідок події ніхто не постраждав. На місці події працює 3 відділення пожежно-рятувальних підрозділів 6-ї ДПРЧ Управління, оперативна група Чортківського РВ Управління, комісія Чортківської міської ради.

Відео дня

Того ж дня о 9.40 внаслідок ускладнення погодних умов - сильних поривів вітру - в смт. Підволочиськ на вул. Мстислава пошкоджено покрівлю на будівлі Підволочиської районної лікарні. Орієнтовна площа пошкодженої покрівлі – 50 кв м. В наслідок події ніхто не постраждав. На місці події працює, оперативна група Підволочиського РВ Управління, комісія Підволочиської РДА.

Також сьогодні о 9.40 сталося пошкодження шиферної покрівлі даху будівлі 8-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Тернопільській області на площі 40 м.кв.

А в с. Пилявка Бучацького району внаслідок сильних поривів вітру пошкоджено покрівлю даху місцевої ЗОШ на площі орієнтовно 60 м кв. На місце події виїхала оперативна група Бучацького РВ Управління.

Учора, 10 березня, в с. Поділля Заліщицького району в наслідок сильного пориву вітру зірвало покрівлю з будівлі свинарника ТзОВ «Маяк».

Загальна площа будівлі орієнтовно 2 тис. мкв, знищено половину покрівлі. На даний момент в будівлі проводиться реконструкція, приміщення не діє та не заселене тваринами. В наслідок події ніхто не постраждав. На місці події працює комісія Заліщицької РДА.

За даними на 11.00 в с. Залісся Борщівського району пошкоджено покрівлю дитячого садка на площі 45 м кв, в с. Ланівці Борщівського району пошкоджено покрівлю місцевої ЗОШ на 35 м кв, в с. Хмелівка Теребовлянського району – покрівлю ЗОШ на площі 40 м.кв., в с. Ілавче Теребовлянського району – купол місцевої церкви, в с. Гумниська Теребовлянського району – покрівлю місцевого будинку культури на площі 30 м.кв.

А в с. Іванівка Теребовлянського району учора внаслідок сильних поривів вітру впала водонапірна вежа.

Нагадаємо, у понеділок, 11 березня, по всій Україні очікується сильний вітер, оголошено штормове попередження.