Цього року на Чернігівщині підйому води від танення снігу більше не очікується / фото УНІАН

Весняне водопілля на річках у межах Чернігова цього року очікується незначне.

Читайте також"Укргідроенерго" не очікує значного затоплення прибережних регіонів Дніпра і Дністра під час весняного паводку

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради, посилаючись на  відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міськради.

Відео дня

Згідно з інформацією, на ріці Десна вихід води на заплави в межах міста починається з відмітки 681-700 см над "0" поста. Підтоплення пляжу "Золотий берег" починається з підйому води вище 555 см над "0" поста. Водночас цього року метеорологами прогнозується максимальний рівень води в Десні на цій ділянці 360-400 см над "0" поста. Період, коли очікується максимальне підвищення рівня води – з 25 квітня по 5 травня. На середину березня фактичний рівень води в Десні на території Чернігова був 271 см над "0" поста. Рік тому в цей час він був 379 см над "0" поста, а максимальний минулорічний рівень деснянської води зафіксували 13 травня – 573 см над "0" поста.

Як зазначив начальник Чернігівського обласного центру з гідрометеорології  Руслан Овсєєнко, на території Чернігівської області цього року процес танення снігу вже, в основному, пройшов, і водопілля в малих річках вже сформувалося. "Як ми всі бачили, процеси танення снігу цьогоріч були млявими, земля встигала відтанути і вода просочувалась у ґрунт. Тому на малих річках, зокрема, і на Стрижні у Чернігові підйому води, у результаті танення снігу цього року більше не очікується", - прокоментував фахівець.