У Вінниці через дощ рівень води в Південному Бузі піднявся до максимальної позначки / УНІАН

У Вінниці під час вчорашнього грозової зливи за кілька годин випала місячна норма опадів, у результаті чого рівень води в річці Південний Буг піднявся до максимальної позначки.

Читайте такожЧерез сильний снігопад на Івано-Франківщині водіїв та пішоходів закликають бути обережними

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

Відео дня

«Ввечері 6 травня у Вінниці розпочалася аномальна злива, в результаті якої за кілька годин у місті випала місячна норма опадів, малі річки вийшли з берегів, а Південний Буг піднявся до максимальної позначки», - йдеться в повідомленні.

У міськраді додали, що для усунення підтоплень всю ніч чотири бригади КП «Шляхове управління» розчищали колодязі, в які негода принесла гілки, каміння, автомобільні номерні знаки і сміття.

Також працівники підприємства оглядають малі річки, які вийшли з берегів, і за необхідністю чистять місця засмічення.

«Рівень Південного Бугу вчора під час грози і зливи піднявся до максимальної позначки, тому на Сабарівській греблі використовували спеціальне обладнання для пониження рівня води», - підкреслили в міськраді.

За відомостями начальника Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрія Власова, з вечора вчорашнього дня і до сьогоднішнього ранку в місті випало 34 мм опадів.

«Це місячна норма. До нас прийшов циклон із заходу, і в найближчі дні також прогнозуються дощі. Сьогодні, 7 травня, знову очікуються грози, град, пориви вітру 15-20 м/с», - розповів фахівець.