Наступного тижня в Україні похолодає / Фото daynews.com.ua

Найближчими днями погода в Україні буде теплою, похолодання очікується із середини наступного тижня.

Такий прогноз погоди опублікувала синоптик Наталія Діденко у своєму блозі

Читайте такожПогода на сьогодні: в Україні місцями пройдуть дощі, температура до +28° (карта)

Відео дня

Найближчими днями в західних областях пройдуть дощі з грозами, місцями очікується град. У східних областях, у більшості центральних областей та в південній частині України переважатиме суха сонячна погода. 

На вихідних, 18-19 травня, дощі та грози найбільш ймовірні в західних областях та подекуди на півдні.

Найтепліше буде на сході та півдні України, очікується +24...+29 градусів, подекуди до +30 градусів. Найсвіжіше повітря передбачається в західних областях, +17...+22 градуси.

Максимальна денна температура повітря в Україні коливатиметься найближчим часом у межах +20...+25 градусів. 

За прогнозом Діденко, з 21 травня дощів в Україні знову побільшає, сухо буде лише в східних областях. Температура повітря не зазнає особливих змін, впродовж дня очікується +20....+25 градусів.

Із середини наступного тижня в Україні суттєво похолодає. 

У Києві протягом 16-17 травня можливі локальні дощі з грозами. 18-19 травня у столиці буде сухо та сонячно, протягом дня близько +20 градусів. З понеділка збільшиться хмарність, місцями пройдуть короткочасні дощі та грози. 

З 23 травня у Києві очікується істотне похолодання, вдень, за попередніми прогнозами, передбачається +11...+14 градусів.

Нагадаємо, у четвер, 16 травня, у багатьох регіонах України очікуються грози, дощі та сильний вітер, оголошено штормове попередження.