На річках України очікуються підйоми рівнів води / УНІАН

Через сильні дощі на річках України очікуються підйоми рівнів води.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з посиланням на Український гідрометцентр.

Читайте такожВ Україні сьогодні буде тепло, на заході пройдуть дощі з грозами (карта)

Відео дня

Так, 17 травня очікуються підйоми рівнів води на річках басейнів Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,2-1,0 м; на рiчках басейнiв Прута, Сiрета на  0,3-1,3 м. Підйоми рівнів води відбуватимуться без негативних наслідків.

17-18 травня - на рiчках басейнів Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.), Прип'ятi (Волинська, Рівненська, Хмельницька, Житомирська обл.), Ужа, Тетерева (Житомирська, Київська обл.) на 0,1-0,5 м; на рiчцi Стир, нижче Хрiнницького водосховища, на 0,2-0,8 м, на окремих ділянках річок подальше затоплення заплав, можливе часткове затоплення сільськогосподарських угiдь.

У Карпатському регіоні, у мiсцях проходження сильних злив, можливе формування значного схилового, місцевого стоку та утворення невеликих локальних селевих потоків.

17 -19 травня - на лiвих притоках Днiстра (Тернопiльська, Хмельницька, Вiнницька обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2-0,7 м над рiвнями 16 травня на 08:00. Мiсцями можливий початковий вихiд води на заплаву. При значних дощах можливе формування значного мiсцевого стоку.

17 травня - на Тисі (на ділянці Хуст-Вилок), Дністрі нижче Галича, Пруті нижче Коломиї внаслідок добігання паводкових вод з верхів'їв річок на 0,5-1,0 м, в межах русла, без негативних наслідків.

Нагадаємо, у четвер, 16 травня, у Новоград-Волинському районі Житомирської області пройшов руйнівний торнадо, також випав град розміром з куряче яйце.