Всі автостанції проінформовані щодо можливості відсутності рейсів / фото: УНІАН

У Закарпатській області через підтоплення обмежено рух на трьох ділянках двох автодоріг державного значення – «Мукачево-Рогатин» та «Іршава-Виноградів».

Про це кореспонденту УНІАН повідомив директор департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг та житлово-комунального господарства Закарпатської облдержадміністрації Едуард Маляр.

За його словами, виїздом спеціалістів на місце встановлено підмив дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування державного значення Н-09 «Мукачево-Рогатин» із подальшим переливом у с. Вільхівка Іршавського району та автомобільної дороги загального користування державного значення «Іршава-Виноградів» поблизу с. Великі Ком'яти Виноградівського району.

Відео дня

«З огляду на таку ситуацію прийнято тимчасове рішення про обмеження руху транспорту на автомобільній дорозі Н-09 «Мукачево-Рогатин» у с. Вільхівка, скеровано рух автотранспорту в об’їзд через м. Іршава (с. В. Раковець) з виїздом на автомобільну дорогу Н-09 у с. Вільхівка та в зворотному напрямі», - зазначив Маляр.

Також, за його інформацією, обмежено рух на дорозі «Іршава-Виноградів» поблизу с В. Ком’яти.

«Об’їзд для легкових автомобілів цього відрізку дороги можливий через місто Берегово», - уточнив керівник департаменту.

Окрім того, у зв’язку з підтопленням дорожнього полотна на цій трасі перекритий рух у с. Сільце у напряму міста Іршави, рух здійснюється через с. Гребля.

Закарпатські патрульні забезпечують безпеку дорожнього руху на місцях події.

У департаменті також уточнили, що забезпечене інформування всіх автостанцій щодо можливості відсутності рейсів або їхньої затримки.

«ВАТ «Закарпатавтотранс» зобов’язано інформувати водіїв та пасажирів щодо можливості затримки руху автобусних маршрутів, а також їх несвоєчасного виконання. Стосовно учасників дорожнього руху, просимо звертати увагу на тимчасові дорожні вказівники щодо організації руху службою автодоріг», - додав Маляр.

Як повідомляє УДСНС у Закарпатській області, внаслідок сильних опадів, що тривають упродовж 21-23 травня, на території регіону станом на 14.00 сьогоднішнього дня зафіксовані підтоплення у семи районах.

Зокрема, підтоплені 182 дворогосподарства, з яких 46 – житлові будинки, 1493 га сільгоспугідь, 250 га пасовищ, а також пошкоджено 6 мостових переходів, зруйновано й пошкоджено по одному мосту, також зруйновано 740 погонних метрів берегоукріплень.