Західну Україну затопило / ДСНС

Івано-Франківська та Закарпатська області постраждали від сильних дощів, наразі залишаються затопленими десятки будинків.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Читайте такожВ Україні сьогодні пройдуть дощі з грозами, температура до +26° (карта)

Відео дня

Так, в Івано-Франківській області залишаються підтопленими один житловий будинок у смт Букачівці Рогатинського району та 167 присадибних ділянок в 16 населених пунктах.

Наразі продовжуються роботи щодо перевезення людей через підтоплену ділянку місцевої дороги у с. Підпечари, (перевезено 285 осіб, з них 32 дитини, загалом перевезено 431 особу, з них 41 дитина).

На території області без опадів.

На Закарпатті підтоплено 46 житлових будинків, 334 дворогосподарства, 1554 га сільгоспугідь, 250 га пасовищ, пошкоджено 15 мостових переходів, зруйновано один та пошкоджено один міст, зруйновано 1070 м берегоукріплень. Жертв та постраждалих немає, евакуація населеня не проводилась.

В Іршавському районі області спостерігається перелив води через автодорогу державного значення Мукачево-Рогатин протяжністю близько 800 м та  висотою 10 см поблизу с. Вільхівка, організовано об’їзд.

У Виноградівському районі спостерігається перелив води через автодорогу місцевого значення протяжністю близько 150 м та висотою 30 см поблизу с. В. Ком'яти та с. Шаланки, організовано об’їзд. Для відкачування води залучено 47 чоловік, 3 плавзасоби та 9 одиниць техніки ДСНС.

У смт Воловець Воловецького району 23 травня у р. Вича впав та зник  хлопчик (2009 р.н.). Пошуки будуть відновлені 24 травня.

Нагадаємо, у ніч на 23 травня у басейні річки Уж рівень води перевищив історичний максимум, зафіксований за весь час вимірювань.