Президент України Віктор ЮЩЕНКО вважає, що сьогодні існує небезпека для державного кордону України.

Про це він заявив у інтерв’ю виданню «Die Welt».

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи знаходяться сьогодні кордони держави під загрозою, В.ЮЩЕНКО сказав: «Питання справедливе. Небезпека існує».

Відео дня

Водночас Президент зауважив, що Україна не ставиться занадто легковажно до державної незалежності, за яку заплатила високу ціну. “У ХХ столітті ми шість разів проголошували нашу незалежність і п‘ять разів втрачали її. Ми пережили Голодомор 30-х років - гуманітарну катастрофу з мільйонами померлих. Ми пережили Другу світову війну”, - сказав В.ЮЩЕНКО.

За словами Президента, непроста ситуація склалася у Криму. “Ми проводимо обережну політику, посилюючи щомісяця нашу участь там. Проблеми регіону є давнішими, ніж наша незалежність”, - зазначив він. В.ЮЩЕНКО також звернув увагу на проблеми дислокації Чорноморського флоту Росії на півострові. “Присутність російського флоту тягне за собою подальші наслідки: що буде далі з нерухомістю, її орендою, навігацією, радіочастотами. Не береться до уваги те, що на нашій території зводяться будівлі, призначення яких є незрозумілим. Я не скажу, що це - цілеспрямована політика Росії, але там панує певний безлад”, - сказав глава держави.