Фото УНІАН

Голови обласних держаних адміністрацій під час очікуваного ускладнення погодних умов мають знаходитися на території підконтрольних областей, а також забезпечити цілодобову діяльність оперативних штабів з протидії надзвичайним ситуаціям.

Читайте такожУ ДСНС заявили, що готові до ліквідації наслідків снігопаду

Відео дня

На цьому віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, перший заступник голови Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Геннадій Зубко наголосив після засідання міжвідомчого оперативного штабу, повідомляється на Урядовому порталі.

“Голови ОДА, де оголошено штормове попередження, мають у рамках міжрегіонального співробітництва забезпечити координацію з підрозділами «Укравтодору» та ДСНС. Важливо залучити достатню кількість техніки і груп рятувальників для забезпечення магістральних проїздів і можливої евакуації людей з ділянок із ускладненим проїздом”, - зазначив Зубко.

Читайте такожЧерез снігопад вантажівкам обмежать в’їзд до Києва 13 листопада

“Відповідні підрозділи мають бути готовими максимально швидко надати необхідну допомогу людям, які можуть постраждати внаслідок порушення енергопостачання чи заторів на трасах”, - попередив Зубко.

За повідомленням Укргідрометцентру, з 13 листопада у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях оголошено штормове попередження. Очікується сильний вітер, налипання мокрого снігу та зниження температури повітря, що може призвести до ускладнення функціонування систем життєзабезпечення.