REUTERS

Швидкість вітру на одному із шотландських островів досягала 146 кілометрів на годину, передає російська служба Бі-Бі-Сі.

У п'ятницю в північно-західній частині Шотландії були закриті майже 120 шкіл, де навчаються 8,5 тис. дітей.

У деяких районах Шотландії було порушено рух поїздів та автобусів, скасовані пороми на прилеглі острови.

Відео дня

Читайте такожНа Австралію насувається тропічний циклон "Іветт"

Аеропорт Сторновей на острові Льюїс був закритий після того, як два літаки не змогли зробити там посадку і повернулися в аеропорти відправлення в інших шотландських містах.

На деяких островах на північно-заході Шотландії спостерігалися відключення електрики. Енергетикам довелося задіяти резервні потужності і оголосити "жовтий" рівень тривоги, який передбачає додаткові чергування.

В Единбурзі через сильний поривчастий вітер на кілька годин була закрита для відвідування площа Святого Ендрю, парк висотних атракціонів (їх пізніше відкрили) і Шотландський ринок.

Шотландське агентство навколишнього середовища зафіксувало вісім підтоплень і попередило про таку ж кількість можливих нових підтоплень у найближчі дні.

За прогнозами синоптиків, ураган "Барбара", а також трохи менш потужний ураган "Конор" будуть вирувати на території Шотландії щонайменше найближчі три дні, тобто в розпал різдвяних свят.

Раніше метеорологи попереджали, що ураган "Барбара" торкнеться також Північну Ірландію і північні райони Уельсу і Англії.