В Одесі лютує квітнева негода / Фото УНІАН

На Одещині через балканський циклон знеструмленими виявились понад 300 населених пунктів, регіон готується до нового удару стихії. Упродовж ночі рятувальники визволяли з заметів на трасах сотні машин, а через застряглі фури утворювалися затори.

Наразі в області скасували заняття в школах та закрили кілька автовокзалів, повідомляється у сюжеті ТСН.

На трасі Одеса – Кучурган здійнявся сильний вітер. Втім дорога, яка цієї ночі полонила десятки вантажівок через замети, вже проїзна. Трасу чистила снігоприбиральна техніка. Водії стверджують, що деяким колегам довелось ночувати на дорозі.

Відео дня

Читайте такожЧерез негоду в Одеській області скасували заняття у школах

Трьом пасажирським автобусам рятувальники допомогли продовжити рух за маршрутом, два з яких забуксували на підйомі, ще один з'їхав на узбіччя. На трасі Київ - Одеса напередодні утворився 15-кілометровий затор. При цьому пасажири загалом задоволені ситуацією на автошляхах і роботою комунальників.

Слід зазначити, що в регіоні без напруги залишились 305 населених пунктів. Ситуація з електропостачанням сіл ще більше ускладнилася: посилюється вітер, пориви сягають 25-27 метрів за секунду.

Згідно з даними Погода УНІАН, цими вихідними в Україні місцями пройдуть дощі і сніг. У всіх регіонах збережеться прохолодна погода.