В Україні цього тижня йтимуть дощі / volynnews.com

Згідно з прогнозом Погода УНІАН, у понеділок в Україні місцями пройдуть дощі. Найтепліше буде на півночі і півдні - до +21°. На сході країни температура до +17°. У західних регіонах вдень стовпчик термометра підніметься до +20°. У центрі до +19°.

Прогноз на 22 травня / УНІАН

У вівторок, 23 травня, практично без опадів. Вдень на півдні і півночі до +25°, в інших регіонах +15°...+23°.

Прогноз на 23 травня / УНІАН

У середу, 24 травня, на заході і півночі країни пройдуть дощі, місцями з грозами. Вдень найтепліше буде в центрі - до +24°.

Відео дня
Прогноз на 24 травня / УНІАН

У четвер в Україні пройдуть дощі. Вночі по країні +7°...+13°, вдень на сході до +22°.

Прогноз на 25 травня / УНІАН

У п'ятницю місцями пройдуть дощі. У центрі вдень до +24°, в інших регіонах +16°...+24°.

Прогноз на 26 травня / УНІАН

27 і 28 травня місцями пройдуть дощі. У суботу вночі найпрохолодніше буде в Чернігівській області - до +7°, на решті території +8°...+11°. Вдень температура по країні +18°...+25°. У неділю вночі на заході до +7°, вдень в Україні +18°...+22°.

Прогноз на 27 травня / УНІАН
Прогноз на 28 травня / УНІАН

Народний прогноз

22 травня - Микола Весняний. Протягом року є два дні, присвячені Миколі Угоднику: "Два Миколи у нас - один з травою, інший із зимою". 23 травня - Симон Посів. У цей день з величезною повагою ставилися до землі, шануючи її, як годувальницю всього народу.

Читайте такожВ Україні сьогодні місцями пройдуть дощі, на заході вдень до +21° (карта)

24 травня - Мокій Мокрий. По погоді цього дня наші пращури судили про те, яким буде літо. Так і говорили: "Мокро на Мокія - чекай літа ще більш мокрого".

25 травня - Єпіфанов день. Молоді дівчата приходили до дерев горобини, і просили захистити їх від пожеж. 26 травня - Ликера Комарниця. Теплий вітер до цього періоду приносив з собою комарів. 

27 травня - Сидор Бокогрей. До цього часу переставали дути північні вітри, про що говорили: "На день Сидора відійдуть усі сивери". 28 травня - Пахом Теплий. З дня іменин Пахома, починається справжнє тепло, що і послужило причиною такого прізвиська святому.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.