0342.ua

У неділю потужна злива за три години затопила Івано-Франківськ так, що вода піднялася на півтора метра. Підтоплено десятки приватних будинків і магазинів, йдеться в сюжеті "ТСН".

Потужна злива в Івано-Франківську / 0342.ua

Сьогодні вранці вода відступила, але в даний час знову почалася сильна злива. Синоптики запевняють, що вчорашня ситуація повториться не має. До того ж додають, що за три години вчорашньої зливи випала тритижнева норма води. Епіцентром негоди став саме центр міста і зливова каналізація з такою кількістю води не справляється, тому дороги перетворилися на річки.

Потужна злива в Івано-Франківську / 0342.ua

Городяни сьогодні продовжують рахувати збитки. Точної інформації поки немає.

Відео дня

"Вчора страшне було: я з друзями застряг в супермаркеті. Як у фільмі жахів: з-під плитки почала текти вода, на другому поверсі прорвало стелю. І люди не могли ні пройти далі, ні вийти з нього з-за негоди. Таксі не відповідало. Маршрутки не їздили", - розповідає свідок зливи.

Читайте такожНа Прикарпатті випав перший сніг (відео)

Рятувальники та комунальники за вчора відкачали воду з підвалів півсотні затоплених будинків. Крім того, витягли півтора десятка автомобілів, які потонули на вулицях міста. До того ж після того, як вода відступила, було знайдено велику кількість номерних знаків і сьогодні розшукують їх власників.

Зараз у місті не працює велика кількість світлофорів. Були проблеми на деяких маршрутах і з тролейбусами.

Як повідомляв УНІАН, в Івано-Франківській області вчора прокотилася потужна злива з грозою.