Ілюстрація / REUTERS

Сукупний збиток від ураганів "Харві" і "Ірма" може обійтися економіці США в 290 мільярдів доларів, або в 1,5 відсотка від ВВП країни.

Про це телеканалу ABC повідомив президент метеорологічної компанії AccuWeather Джоел Майерс, передає ТСН. За його оцінкою, збитки від "Харві" і "Ірми" будуть рекордними.

Читайте такожКількість жертв урагану "Харві" в Техасі збільшилася до 70 осіб

Відео дня

"Збиток від урагану "Ірма" складе близько 100 мільярдів доларів, це еквівалентно половині відсоткового пункту ВВП. "Харві" став стихійним лихом, що завдало найбільший збиток нашій країні в її історії — близько 190 мільярдів доларів, що еквівалентно одному відсоткового пункту ВВП", — зазначив він.

Майерс зазначив, що при підрахунку враховувалися порушення в роботі підприємств, зростання безробіття, втрата врожаю, руйнування приватної власності та зростання цін на бензин.

Досі найбільш руйнівним стихійним лихом в історії США вважався ураган "Катріна", що обрушився на країну в серпні 2005 року. Тоді загинули майже дві тисячі осіб, лихо обійшлося американської скарбниці в рекордну суму — 108 мільярдів доларів.

Як повідомляв УНІАН, для ліквідації наслідків урагану "Харві" штату потрібна астрономічна сума - близько $180 млрд, заявив губернатор Техасу Грег Еббот. Він зазначив, що "Харві" заподіяв навіть більшої шкоди, ніж ураган "Катріна", спустошивши Новий Орлеан у 2005 році.