У Львівській області у ніч на 30 вересня стався незначний землетрус. Підземні поштовхи були відчутні в Дрогобичі, Трускавці та навколишніх селах, повідомляє ZAXID.NET.

Відео дня

Зазначається, що руйнувань внаслідок поштовхів немає.

«Ми отримали інформацію від ЛОДА про те, що був зафіксований незначний землетрус в районі Дрогобича. Але поштовхи були незначними, тому кількість балів не зафіксували. Жодних пошкоджень та руйнувань не було», - сказав начальник сектору зв’язків зі ЗМІ головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

Втім пізніше у Facebook міський голова Трускавця Андрій Кульчинський повідомив, що внаслідок нічного землетрусу поблизу Дрогобича та Трускавця на Львівщині утворилося провалля діаметром 300 метрів та глибиною до 50 метрів.

Читайте такожВчені розкрили несподіваний наслідок Великого землетрусу

«Сьогодні вночі в зоні розробок «Полімінералу» (Стебник) над старою карстовою пустотою 100 на 100 метрів обвалилося склепіння. Локація обвалу – 500 метрів від дороги Дрогобич – Трускавець. Обвалилась зона діаметром 300 метрів на глибину до 50 метрів», – написав Кульчинський.

За його словами,  обвал був прогнозований давно, та наголосив, що небезпеки для Трускавця і його мінеральних родовищ немає.

«На місці обвалу з часом може утворитися водойма з високою мінералізацією води по типу мертвого моря», – додав мер Трускавця.