Гундич підписав відповідне доручення напередодні / oda.zt.gov.ua

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич доручив керівникам районів та міст забезпечити стабільну роботу систем життєзабезпечення населення області та привести у готовність сили цивільного захисту для оперативного реагування на ускладнення погодніх умов.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської ОДА.

Відповідне доручення Гундич підписав вчора, 5 жовтня, після селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Відео дня

Так, у зв’язку із погіршенням погодніх умов та посиленням поривів вітру до 19-24 м/с на території області, голова ОДА доручив головам райдержадміністрацій та керівникам міст забезпечити безперебійне функціонування систем життєзабезпечення населення, стабільну роботу об'єктів економіки та соціальної сфери.

Читайте такожНа півдні України оголосили штормове попередження на 7 жовтня

Також Гундич дав завдання забезпечити взаємодію служб і сил цивільного захисту у разі виникнення надзвичайних ситуацій і подій, пов’язаних з відключенням енерго-, газо-, водопостачання, порушенням транспортного сполучення.

"Оперативним групам посилити нагляд за висотними механізмами, об’єктами розміщення реклами та привести в готовність сили цивільного захисту до ліквідації негативних наслідків надзвичайних ситуацій і небезпечних подій",- цитують в ОДА розпорядження Гундича.

Нагадаємо, на Житомирщині оголошено штормове попередження, тому рятувальники закликають дотримуватись правил поведінки під час посилення поривів вітру.