Лайнер Airbus A380 - найбільший у світі пасажирський літак / airbus.com

Пасажирський літак А380 занесло при посадці в аеропорту Дюссельдорфа через сильний бічний вітер, викликаний ураганом «Ксав'єр». Відеозапис опублікований на сторінці HvdH-Plane-Spotter в YouTube.

Як йдеться у підписі до відео, літак авіакомпанії Emirates, прямував до Дюссельдорфа із Дубая. Парктично увесь час його заходження на посадку на смугу 23L проходило досить буденно при наявності бічного вітру.

Читайте такожAirbus скоротить поставки лайнерів А380

Але після того, як повітряний лайнер торкнувся злітно-посадкової смуги, він починає петляти з боку в бік. Тим не менш, пілотам вдалося стабілізувати літак і успішно завершити процес посадки найбільшого в світі пасажирського лайнера.

Як повідомляв УНІАН, у лайнера Airbus A380 авіакомпанії Air France зруйнувалася обшивка двигуна. Інцидент стався під час польоту з паризького аеропорту Руассі - ім. Шарля де Голля в Лос-Анджелес.

Лайнер Airbus A380 - найбільший в світі пасажирський літак. Перший політ з пасажирами ця модель виконала 10 років тому - 25 жовтня 2007 року. До теперішнього моменту випущено понад 200 літаків цієї моделі - вони є в парках десяти авіакомпаній Європи, Близького Сходу і Азії.

У А380 дві палуби - на верхній зазвичай розташовані салони першого і бізнес-класів, на нижній палубі - економ-клас. У трикласній компоновці літак, як правило, вміщує 525 пасажирів. В однокласній конфігурації - 853 пасажири. Може здійснювати безпосадочні перельоти на відстань до 15 400 км.