Через аномальний холод замерз Ніагарський водоспад / фото REUTERS

У NASA презентували карту температурних рекордів планети. Україна входить у периферію неприродно теплої зони Європи. Початок зими у нашій країні був дуже теплим: 4 січня у Києві була найтепліша ніч з 1881 року. На Вінниччині посеред зими зацвіли підсніжники, у Луцьку – троянди. У жителя Мелітополя взимку почала цвісти смородина. У Миколаївському зоопарку прокинулись зі сплячки бабаки.

Тоді як Східне узбережжя США страждає через небувалі морози. Температура у деяких регіонах знизилася до -40. У штатах Вермонт, Коннектикут побиті температурні рекорди початку 20 століття. Біля берегів Массачусетсу при температурі -20 замерз океан. У курортному штаті США Флорида вперше за 30 років випав сніг. Через аномально низьку температуру почали замерзати ігуани та черепахи. Внаслідок холодів у США уже загинули більше 2 десятків людей.

Читайте такожСиноптики дали прогноз погоди в Україні на весь 2018 рік: "тропічне" літо й морози у жовтні (інфографіка)

«Замерз» і Ніагарський водоспад – бризки від води застигли просто у повітрі. У пустелі Сахара вчетверте за 37 років випав сніг. Загалом цієї зими в Україні суворих морозів очікувати не варто. За пронозами синоптиків, у січні-лютому температура не опуститься нижче -3-6.